About katalog tasarımı

Kapasitesini arttırmak isteyen bir matbaa döviz kurları nedeniyle yatırım maliyetini yüksek olacaktır. Dış ülkelere döviz cinsinden borçlanma yapıldığı için bu maliyetler ürün baskı fiyatlarını da yansıyacaktır.

Yukarıda ki standart boylardan farklı tasarımlar için özel boyutlar kullanabilirsiniz. Daha yaratıcı ve rakiplerinizden website ayrılmanıza olanak veren bu kataloglar farklı maliyetler ile karşınıza çıkacaktır. Matbaalar özel boyut çalışmaları için yüksek maliyetler çıkarabilir.

Öte yandan marka gösterişli ve ihtişamlı bir marka ise, bu kez de kataloğun genel tasarım konsepti aynı pararlelde yapılmalıdır.

Dijital kataloglar, sıfıra yakın maliyetleri ile baskı ve dağıtım maliyetlerinden önemli miktarda tasarruf sağlar. Ayrıca, belgenizi paylaşmak ve tanıtmak daha kolaydır, çünkü yalnızca World-wide-web sitenize yüklemeniz ve paylaşgentlemanız yeterlidir.

Çoğu durumda, şayet bir iş kataloğu hakkında konuşuyorsak, öğeleri kategorilere veya fiyat, renk ve uygulama vb. gibi ürün özelliklerine göre organize etmek faydalı olacaktır.

Dolayısıyla, katalog tasarımında kullanılacak fontlar, markanın kurumsal olarak kullandığı fontlardan oluşmalıdır.

Adetli basıma ihtiyaç duymalarına rağAdult males birim maliyetlerde Dijital Baskı’ya göre çAlright avantajlıdırlar.

Katalog tasarım süreci seçmiş olduğunuz katalog tipine göre değişiklik gösterebilir. Ama genel olarak tasarım süreci aşağıdaki adımlardan oluşur;

“Otomatik yayınlama” terimi, bir veri sayfasından / veri tabanından ürün verilerini otomatik olarak oluşturulan belgeye aktarmanıza olanak sağlayan yazılım / eklenti çözümlerini ifade eder.

Kataloğu tekrar oluşturmak istediğinizde (catalog program) , yazılımı nasıl kullanacağınızı kendi kendinize hatırlamak için uzun bir zaman ihtiyaç duyacaksınız.

Basılı bir katalog her an ulaşılabilirdir ve her yaştan insanın kolayca başvurabileceği niteliktedir. Daha iyi anlamak için, bu katalogları dijital alternatiflerle karşılaştırmamız gerekir. Öncelikle on-line bir katalogda bir ürünü nasıl aradığımızı düşünelim. Her şeyden önce iyi bir internet bağlantınızın olması gerekir.

Bunun sebebi kapak ile iç sayfaların birbirine yapışma performansıdır. İnsertler forty sayfadan az olan kataloglar olarak tanımlayabiliriz. İnsertlerde ciltleme, ip dikiş, tel dikiş, tel yay vb farklı ciltleme yöntemleri kullanılarak kapak ve iç sayfalar bir arada tututlabilmektedir.

Dijital baskı CMYK çalışan Ofset baskıya oranla %30 oranında daha fazla renk kullanmanıza olanak verir. Offset baskı ile gradient bir renk baskısı kötü sonuçlar doğurabilirken dijital baskıda daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Farklı kullanımlara sahip kataloglar farklı yapılara sahiptir. Örneğin; ürünlerin alfabetik olarak düzenlendiği medikal katalogları düşünelim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *